Savjetovanje o upravljanju osobljem, savjetovanje vezano za onboarding proces

Upravljanje osobljem često predstavlja izazov za rukovoditelje zbog toga što su ljudi kompleksna i povremeno nepredvidiva bića. Upravo je to razlog da se rukovoditelji često nalaze u dilemama, kako postupiti vezano za pojedine zaposlenike. U tim trenucima podrška, savjet, razgovor s konzultantom koji ima veliko iskustvo u području rješavanja problema s ljudskim resursima, može biti od velike pomoći rukovoditeljima. To je usluga koju nudimo. Neke od tema koje obrađujemo u takvom savjetovanju su:

  • Kako procijeniti i odabrati kvalitetne ljude
  • Što rukovoditelj treba znati o radnim odnosima
  • Kako prenositi znanje, kako educirati
  • Kako biti dobar coach i mentor
  • Kako održavati optimalnu razinu motiviranosti
  • Kako rješavati pitanje nediscipline
  • Kako rješavati pitanja inertnosti, nedovoljne proaktivnosti
  • Kako organizirati postupak uvođenja novih radnika (onboarding) i sl…
Savjetovanje o upravljanju osobljem, savjetovanje vezano za onboarding proces
poslovna edukacija i poslovno savjetovanje - Savjetovanje o upravljanju osobljem, savjetovanje vezano za Onboarding proces
Savjetovanje o upravljanju osobljem, savjetovanje vezano za onboarding proces

Malim i srednjim kompanijama često nije isplativo trajno zaposliti psihologa za poslove psihološke procjene kandidata za zapošljavanje, stručnjaka za poslove dizajna organizacije, za izradu sistematizacije radnih mjesta, menadžera ili stručnjaka za ljudske resurse koji su kompetentni u potpunosti upravljati radnim odnosima, kreirati sustav nagrađivanja i motiviranja, optimizirati poslovne procese, izraditi pisane procedure i optimizirati poslovne procese i sl.
Velikim kompanijama često je dobro došao svjež pogled sa strane stručnjaka s iskustvom iz većeg broja različitih poslovnih organizacija u rješavanju organizacijskih problema i problema u području ljudskih resursa.
U svim tim situacijama smatramo ispravnom menadžerskom odlukom da nam se javite i provjerite mogućnosti suradnje, takve suradnje u kojima ćemo se uključiti i zajedno s Vama raditi na rješavanju Vaših specifičnih problema, na Vašim razvojnim projektima uz puno poštovanje Vaših specifičnosti i posvećeni tome da svojim radom poboljšamo Vašu poslovnu uspješnost.