Title Image

Poslovni treneri i savjetnici – ICPE KLASTER

Poslovni treneri i savjetnici – ICPE KLASTER
Poslovni treneri i savjetnici – ICPE KLASTER

ICPE KLASTER okuplja dokazane i iskusne domaće i inozemne eksperte, poslovne trenere i poslovne savjetnike iz različitih područja poslovanja, koji uobičajeno djeluju kao samostalni, nezavisni stručnjaci, konzultanti i poslovni treneri. Kroz takav pristup u mogućnosti smo na najbolji način odabrati, obuhvatiti i kombinirati potrebne kompetencije, kako bi projekti u području uređenja poslovnih organizacija i edukacije osoblja mogli biti što kvalitetnije i cjelovitije realizirani.

Marin Aničić
Obrazovanje

Magistar znanosti, polje ekonomija. Profesor psihologije. Studij psihologije i PDS Organizacija i management završio je u Zagrebu. Nositelj Six Sigma Green Belt. Nositelj certifikata Lead auditor ISO 9001. Završio IMMSP – International Marketing Management Study Program – New York. Sudionik na više od 50 međunarodnih poslovnih konferencija i seminara. Predavač u znanstvenom polju društvenih znanosti.

 

Poslovno iskustvo

Stručnjak s više od deset godina iskustva na području poslovne edukacije. U početku karijere tri godine radio je kao časnik i psiholog u vojnoj policiji /MORH. Potom je radio kao stručnjak u poslovnoj praksi u svim područjima upravljanja ljudskih resursa (selekcija, radni odnosi, organizacija, nagrađivanje, edukacija). S pozicije psihologa u «Institutu zrakoplovne medicine», gdje je obavljao poslove selekcije i edukacije vojnih i civilnih pilota, krajem 2000. dolazi na poziciju direktora ljudskih resursa u tvrtku Getro. Tijekom rada u Getro-u sudjeluje u otvaranju 11 novih prodajnih centara te pokreće projekt reorganizacije poslovanja, Sektora prodaje pri čemu surađuje s EBRD i TAM programom. Po odlasku iz Getro-a 2004. radi kao poslovni savjetnik nekih od najuspješnijih hrvatskih kompanija (M san grupa, King ICT) te organizira i vodi brojne «in house» poslovne seminare i treninge kao i seminare otvorenog tipa. Krajem 2005. osnivač je i direktor Internacionalnog centra za profesionalnu edukaciju te organizira poslovne konferencije s vodećim svjetskim stručnjacima. Organizator je Adris Business foruma 2007. s Jackom Welchom, Adria Business Foruma s Tomom Petersom 2008. BSC Foruma s Robertom Kaplanom 2006., TM Foruma s Nicholasom Negroponteom 2008, Start Up Croatia konferencije s Oliver Rothschildom 2014. i mnogih drugih obrazovnih programa. Do sada je na njegovim seminarima iz područja poslovne komunikacije, upravljanja odnosima s klijentima, menadžmenta i osobne učinkovitosti sudjelovalo više od 5000 polaznika kompanija iz Hrvatske i BiH. Neke od poslovnih organizacija za koje je uspješno izveo “in house” radionice i / ili izvršio konzultantske usluge su: Atlantic Trade, Ataco, IBM, Pliva, Merck, Europska komisija, Grad Zagreb, Croatia osiguranje, Croatia Airlines, Croatia banka, Colas – Ceste Varaždin, M san grupa, King ICT, PIS, Trast, Jadranka grupa, Amadeus, Zagreb Montaža, OTP banka, RRIF, Tisak, Merkur osiguranje, HT Eronet, Elektroprivreda Herceg Bosna, Hrvatska komora dentalne medicine, Basler osiguranje, RRIF, Sonik, Djelo, Ultra gros, Integra grupa, Laser line, AS grupa, Erste grupa, Jadranka grupa itd. Ocjene kvalitete od strane polaznika putem anonimnih anketa koje postiže obično su od 4,5 do 5. Gostujući je predavač u ZŠEM – Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta te prethodno profesor na Edward Bernays – Prvoj visokoj školi za komunikacijski menadžment i nositelj kolegija Umijeće vođenja (Leadership).

Tihomir Bronić
Obrazovanje

Diplomirani ekonomist, Certificirani P&G trener za jugoistočnu Europu, za treninge: pregovaračke vještine, komunikacijske vještine te treniranje trenera («train the trainer»)

 

Poslovno iskustvo

Predavao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Category za poslijediplomski studij i redoviti studij marketinga. Nakon višegodišnjeg iskustva u prodaji i trade marketingu u velikim međunarodnim kompanijama Procter & Gamble (1996-2005), Nestle Adriatic (2005 -2006) i Philip Morris (2006 – 2007) radi kao poslovni savjetnik i poslovni trener u Solers centar (2007 – 2014) s ciljem širenja znanja te stjecanja novih kontakata i iskustva, ali i boljeg balansa obiteljskog života i karijere. Kao trade direktor radi u Styria Medien AG/24 sata, potom kao Sales Excellent Manager radi u Danfoss (2017 – 2018). Tijekom rada u multinacionalim kompanijama veliko iskustvo stekao je te bio posebno uspješan u: vođenju prodajnih i pregovaračkih timova, upravljanju i definiranje prodajnih procesa, kreiranju prodajne (komercijalne) politike, zapošljavanju prodajnog kadra te formiranju prodajnih timova, motivaciji i kreiranju pozitivne radne atmosfere među odjelima te treniranju.

U P&G dva puta nagrađivan za postignuća u prodaji. Jedna od nagrada je za «the best sales manager» za regiju CEEMEA 2003, – centralna i istočna Europa, Azija i Afrika), za postignuća u reaktiviranju prodaje tradicionalnim i neovisnim kupcima, koji su u godini dana porasli u udjelu u prodaji sa 11% na 25%, uz sveukupni porast prometa u zemlji.

Danijel Črnčec
Obrazovanje

Matematičar, nositelj niza industrijskih certifikata od 1999. godine za različita područja upravljanja projektima te ostalih srodnih znanja. Specijalist za upravljanje projektima (tradicionalne i agilne metodologije), upravljanje poslovnim procesima te postavljanje i uvođenje standarda u organizacije.

 

Poslovno iskustvo

Voditelj projekata sa širokim iskustvom; od multinacionalnih višegodišnjih projekata na područjima telekomunikacija, financija, brodogradnje, energetike te retaila. Korisnici su mu velike svjetske i međunarodne tvrtke.

Nakon višegodišnjeg rada u regionalnim tvrtkama na vodećim pozicijama (CEO, CTO) gdje je posao obuhvaćao usku suradnju s tvrtkama poput Hewlett-Packard, Microsoft, Konica Minolta, Open Text i drugima započinje rad u japanskoj multinacionalnoj kompaniji gdje provodi promjene na euro-cluster nivou u segmentu načina vođenja projekata, širenje portfelja i srodno što rezultira izuzetnim širenjem poslovanja koje tvrtka do tada nije imala na području koje je do tog trenutka bilo potpuno strano.

Donosi odluku o tome da karijeru potpuno posveti radu na projektnim i procesnim metodologijama te 2015. osniva vlastitu tvrtku koja djeluje u cijeloj regiji, bavi se primarno projektnim i procesnim savjetovanjem i edukacijom.

Održava veliki broj specijalističkih treninga te je angažiran od većeg broja poslovnih škola kao redoviti ili povremeni predavač.

Osim redovitog podučavanja redovito i nadopunjuje znanje pohađanjem različitih treninga vezanih za tematiku projektnog upravljanja i srodnih vještina.

Melisa Idrizi
Melisa Idrizi
Obrazovanje

Prvostupnik fizioterapije, Schroth terapeut (specijalizirana metoda za korekciju skolioze i kifoze kralježnice, ciljani program vježbi za pravilnu posturu). Stručne edukacije koje posjeduje: Cyriax metoda, manualna limfna drenaža, tehnike bandažiranja, fizioterapija i tjelesne aktivnosti u trudnoći, fizioterapija u sportskim ozljedama. Završen četverogodišnji stručni program u integrativnoj tjelesnoj orijentiranoj psihoterapiji i osobnom razvoju, praktičar Integrative Core Dynamics terapije, NLP praktičar ( NLP trening Saša Tenodi).

 

Poslovno iskustvo

Osnivač Centra za fizioterapiju Femur.

Rođena 17.01.1992.u Slavonskom Brodu, školovanje je započela u srednjoj školi za fizioterapeutskog tehničara u Pakracu. Tijekom četverogodišnjeg usavršavanja, odradila je praksu iz područja ortopedije, neurologije, reumatologije i sportske medicine u Daruvarskim toplicama, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić Gradu te na odjelima ortopedije i neurologije u općim bolnicama u Pakracu, Požegi i Novoj Gradišci gdje je i odradila stručno osposobljavanje te dobila licencu za fizioterapeutskog tehničara. Preseljenjem u Zagreb upisala je studij fizioterapije. Tijekom studiranja radila je kao fizioterapeut tijekom ljetne sezone u termama Thalassotherapy Crikvenica, a tijekom godine kao volonter u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina u Zaboku gdje je prisustvovala na brojnim operacijskim zahvatima i u poslijeoperacijskom periodu. Pod mentorstvom dr.Roda obranila je diplomski rad pod nazivom “Propriocepcija pacijenta nakon ugradnje totalne endoproteze kuka”. Preporukama mentora i prošlih poslodavaca radila je u privatnoj praksi za fizikalnu terapiju Željko Čop, poliklinici Body Balance, KBC Rebro. Nakon završenih dodatnih edukacija pokrenula je Centar za fizioterapiju Femur u kojemu je primarni cilj korekcija nepravilne posture te manualna terapija ozljeda. Femur koncept provodi i brigu zaposlenika u korporacijama u vidu tretmana i vježbi za vrijeme radnog vremena. Voditeljica je mentorskog programa medicinske masaže, jedinog licenciranog programa u RH kroz koji osposobljava buduće terapeute. Mentorica stručne prakse na Učilištu Medical. Stručni suradnik u svojstvu fizioterapeuta u Hrvatskom nogometnom savezu.

Miroslav Klepač
Obrazovanje

Diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1995., završio MBA (cum laude) na IEDC Bled School of management 2000. te Academy of Executive Coaching iz Londona 2021 godine.

 

Poslovno iskustvo

Stručnjak s više od 15 godina iskustva na visokim rukovoditeljskim pozicijama. Na početku karijere radio je kao investicijski bankar / financijski savjetnik za akvizicije i spajanja na tržištima srednje i jugoistočne Europe. Petnaest godina radio je na najvišim rukovoditeljskim pozicijama u području upravljanja financijama u vodećim kompanijama koje posluju na području Republike Hrvatske i koja kotiraju na međunarodnim burzama; u sektoru osiguranja (Croatia osiguranje d.d. i Allianz Zagreb d.d.), telekomunikacija (Hrvatski telekom / T-Mobile / Iskon) te proizvodnje i distribucije hrane (Podravka d.d. ). Bio je član uprave za financije u Allianz Zagreb d.d., Iskon Internet d.d., Podravka d.d., i CFO Croatia osiguranje d.d.

Poslovno iskustvo stjecao je dakle radom na najvišim rukovoditeljskim pozicijama u raznim industrijama: osiguranje, telekomunikacije i FMCG; bio je uključen u najodgovornije strateške projekte među kojima spajanja i preuzimanja, projekte prodaje i integracije i sl. radeći za velike međunarodne i lokalne tvrtke.
Ima značajno praktično iskustvo u pripajanju tvrtki “iz prve ruke”. Nakon rada na prodaji HT-a Deutshe Telekomu radio u HT timu koji je radio na više projekata integracije sa DT-om, nakon kupnje Iskona od strane HT-a u Iskonu je bio CFO, u Podravki je vodio projekt izrade plana integracije akvirarne slovenske tvrtke Žito d.d. a u Croatia osiguranju bio je dio projekata pripajanja Croatia Zdravstvenog osiguranja i Cardiff osiguranja Croatia osiguranju. Snažno iskustvo u uspješnom upravljanju tvrtkama koje zahtijevaju preokret/restrukturiranje u novim/malim i dobro uspostavljenim organizacijama.

Na svim tim poslovima pokazao je dosljedno postizanje dogovorenih natprosječnih ciljeva, često u vrlo izazovnim okolnostima, otvorenu komunikaciju temeljenu na iznimnoj predanosti dugoročnom prosperitetu tvrtke i profesionalnim ciljevima i jake vještine vođenja i razvoja tima.

Poslije korporativne karijere fokusirao se na razvoj ljudskih resursa, posebno coaching i mentoring nadarenih ljudi i timova kroz rad u vlastitoj tvrtki Expertive d.o.o. u kojoj radi sa nizom istaknutih Hrvatskih managera.

Josip Muller
Obrazovanje

Doktor znanosti, polje ekonomija. Inženjer elektrotehnike.

 

Poslovno iskustvo

Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu na temu primjene teorije igara na digitalnim automatima. Diplomirao je na jednosemestralnom studijskom program “Diploma Study in Management (DSM)” pri Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Magistrirao je na poslijediplomskom studiju «Organizacija i management» Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na temu elektroničkog poslovanja. Doktorirao je 2005. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na tematici upravljanja odnosom s klijentima.

Svoje bogato iskustvo u FMCG industriji stjecao je kao menadžer u vodećim multinacionalnim kompanijama koje posluju u Hrvatskoj: Coca Cola, Procter & Gamble, Johnson & Johnson gdje je stekao višegodišnje iskustvo na poziciji Regionalni Business Development Manager za diviziju proizvoda široke potrošnje i lijekova bez recepta.

Suosnivač je Internacionalnog centra za profesionalnu edukaciju koji tijekom 2006. i 2008. godine organizira najuspješnije poslovne konferencije u Hrvatskoj među kojima Adris Business Forum s Jackom Welchom, BCG forum s Robertom Kaplanom i Adria forum s Tomom Petersom.

Josip je koautor knjige “Category Management: Efikasan odgovor na potrebe kupaca u maloprodaji” (2007, autori: Josip Muller, Jerry Singh) – prve hrvatske knjige o Category Managementu. Koautor je knjige «Upravljanje odnosom s klijentima: Primjenom CRM poslovne strategije do povećanja konkurentnosti», (2006, autori: Velimir Srića, Josip Muller) – prve hrvatske knjiga o CRM-u.

Od 2012. – 2018. godine bio je voditelj kolegija “Upravljanje odnosom s klijentima (CRM)” na visokoj školi tržišnih komunikacija Agora.

Ratko Rudić

Umirovljeni, vaterpolski trener i nekadašnji vaterpolist. Najtrofejniji hrvatski trener svih vremena kada se gledaju svi sportovi. Ukupno je, u igračkoj i trenerskoj karijeri, osvojio 64 trofeja, od čega devetnaest klupskih naslova i 45 reprezentativnih medalja, uključujući osamnaest zlatnih. Na najcjenjenijim seniorskim natjecanjima, poput europskih i svjetskih prvenstava i olimpijskih igara, osvojio je 21 medalju, uključujući deset zlata. Kao igrač i trener je u razdoblju 1968. – 2012. ukupno jedanaest puta sudjelovao na olimpijskim igrama što je apsolutni rekord u povijesti hrvatskog športa.

U više navrata je bio proglašen najboljim igračem jugoslavenske lige po izboru Sportskih novosti iz Zagreba i Sporta iz Beograda. Najbolji strijelac Jugoslavije na Europskom prvenstvu 1977. u Jönköpingu s devet pogodaka u sedam utakmica (prosjek 1.28 po utakmici). Najznačajnije društveno priznanje u Jugoslaviji, Nagradu AVNOJ-a, dobio je 1988. godine.

Kao izbornik SFRJ je od strane Sportskih novosti proglašavan izbornikom muške ekipe godine 1984., 1987. i 1988. Istu je nagradu dobio i 2007. kao izbornik Hrvatske, samo što su je ovaj put Sportske novosti dodjeljivale zajedno s Hrvatskim olimpijskim odborom.

U međunarodnu kuću slavnih vodenih športova primljen je 2007. Hrvatski olimpijski odbor ga je 2007. i 2012. imenovao trenerom godine u Hrvatskoj. Hrvatsku državnu nagradu za šport “Franjo Bučar” dobio je 2007. kao godišnju pojedinačnu nagradu i 2012. kao nagradu za životno djelo. Hrvatski zbor sportskih novinara dodijelio mu je 2012. “Priznanje za suradnju s medijima”. Hrvatski predsjednik ga je 2012. odlikovao Redom kneza Branimira s ogrlicom.

Velimir Srića

Prof. dr. Velimir Srića je rođen u Zagrebu. Završio je Klasičnu gimnaziju, Ekonomski fakultet i magisterij na Elektrotehničkom fakultetu. Kao Fulbrightov stipendist stekao je MBA jedne od najboljih svjetskih menadžerskih škola – Columbia University, New York i doktorirao iz menadžerske informatike.

Profesor je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (professor emeritus). Tijekom znanstvene karijere, bio je gostujući profesor na brojnim svjetskim sveučilištima: UCLA (University of California at Los Angeles), Renmin u Pekingu, IEDC na Bledu te sveučilištima u Šangaju, Cincinnatiju, Budimpešti, Grazu, Mariboru, Sarajevu, Podgorici, Rijeci, Osijeku i Splitu.

Od 2014. godine je član Europske akademije znanosti i umjetnosti, a 2015. postaje posebni savjetnik rektora Sveučilišta u Zagrebu za strateške projekte.
Bio je direktor Zavoda za informatičku djelatnost, Predsjednik Komiteta za znanost, tehnologiju i informatiku i član Hrvatske vlade. Bio je Jedan od osnivača Hrvatsko-američkog društva i Hrvatskog europskog pokreta.

Počasni je član HHO i hrvatskog ogranka Rimskog kluba. Dobitnik je Gerald Ford stipendije i Eisenhower Fellowship, nagrada Zlatno pero društva novinara Hrvatske i Josip Juraj Strossmayer za znanost.
Konzultant je niza hrvatskih i međunarodnih tvrtki na području menadžmenta, leadershipa i informacijskih tehnologija. Jedan je od pionira promicanja razvoja kreativnosti u Hrvatskoj i ekspert Svjetske banke za Change Management.

Bio je domaćin nekim od najvećih svjetskih imena iz područja bizinisa koji su gostovali u Hrvatskoj: Jacka Welcha, Toma Petersa, Paula Greenberga, Ridderstrale i Nordstroma, autora Funky Businessa.
Napisao je i objavio stotinjak znanstvenih i stručnih knjiga u Hrvatskoj i SAD-u od kojih su neke postale bestseleri.

Bavi se temama u širokom rasponu, od menadžmenta i vođenja, kreativnosti, osobnog razvoja, menadžerske informatike i poslovnih sustava do političkih eseja. Osim znanstvenih i stručnih tema, okušao se i u pisanju romana, poezije i dječje slikovnice. Bavio se i politikom želeći primijeniti svoje znanje i ideje, vođen potrebom da bude društveno odgovoran.

Bio je volonterski i nestranački predsjednik Skupštine grada Zagreba i gradski zastupnik. Vodio je Radnu skupinu za znanstveno-tehničku suradnju Regije Alpe-Jadran i Radnu grupu za strategiju informatizacije Hrvatske.
Nespreman na političke igre i nemogućnost djelovanja bez trulih kompromisa, dva je puta dao ostavku. Svoje iskustvo političkog idealizma opisao je u knjizi eseja “Ta gadljiva politika”.

Voli putovati, svira gitaru i klavir, sklada glazbu (kao tinejdžer svirao je u rock bendu). Uzori su mu Leonard Cohen, Sting, Mark Knofler, The Beatles i Arsen Dedić. Redovito prati sport, uživa u hodanju, vožnji bicikla i online šahu, a najveću mu životnu radost predstavlja obitelj: supruga Ana, kćer Lana te sinovi Luka, Dario i Davor.

Iva Taiber
Obrazovanje

Iva je diplomirala ekonomiju i lingvistiku na University of Manchester. Pored toga, stekla je diplomu EMBA na Ecole des Ponts ParisTech (ENCP) i zajedničke poslovne škole Sveučilišta u Edinburghu. Iva je executive coach, certificirani trener i facilitator alata otkrivanja osobnih snaga SDI. Od strane HUPa (Hrvatska udruga poslodavaca) Iva je izabrana i  postala je članica Baze poslovnih žena.

 

 

Poslovno iskustvo

Iva je iskusan lider i poslovni strateg s 20-godišnjim iskustvom. Profesionalnu karijeru započela je u Coca-Coli, a zatim se pridružila Nestlé-u 2002. godine gdje je obavljala niz rukovodećih pozicija unutar tvrtke.

Radila je u Adriatic Regiji i inozemstvu, a svoje profesionalno iskustvo stekla je uspješno upravljajući poslovnim odjelima kao što su Nestlé Professional i Nestlé Purina. Godine 2016. Iva je postala članica uprave na mjestu Direktorice za korporativne komunikacije i marketinških servisa koje pokriva široko područje: od upravljanja korporativnim brandom, preko digitalne transformacije do interne komunikacije.

Tijekom karijere Iva je živjela u 2 zemlje i  radila na 14 tržišta.  U 2019. Iva pokreće –  Next Level Success. Cilj joj je pomoći leaderima i njihovim timovima da postignu NextLevel poslovne rezultate u novim paradigmama i brzo mijenjajućem poslovnom okruženju, kroz vještije korištenje leadership znanja i alata.

Radi sa CEOovima, direktorima odjela, senior managerima i voditeljima. S njima (1na1) i kao podršku njima razvija integrirane programe i prilagođene radionice na području vodstva i poslovne transformacije. Pokriva razne industrije od FMCG, farmacije, FINTEC, start-up, logistike, komunikacijskih agencija etc. što dodatno doprinosi njezinoj širini znanja i ponude. Ono što Ivu izdvaja je njezino uspješno poslovno iskustvo, duboko razumijevanje poslovanja i kako se kreira vrijednost, jasnoća i konkretne poslovne/leadership intervencije kroz koje pomaže leaderima riješiti poslovne izazove. Također kao certificirani Circl.es guide (US), moderirala je mastremind grupe, koje se sastoje od Harvard Business School polaznika i C-suite članova raznih poslovnih udruga većinom iz USA.

Iva je diplomirala ekonomiju i lingvistiku na University of Manchester. Pored toga, stekla je diplomu EMBA na Ecole des Ponts ParisTech (ENCP) i zajedničke poslovne škole Sveučilišta u Edinburghu. Iva je executive coach, certificirani trener i facilitator alata otkrivanja osobnih snaga SDI. Od strane HUPa (Hrvatska udruga poslodavaca) Iva je izabrana i  postala je članica Baze poslovnih žena.

Iva vjeruje da su jasnoća svrhe i vizije, vješta komunikacija, podrška zaposlenicima da razumiju novi poslovni kontekst, rad na mindsetu, te kontinuirano osnaživanje sa novim znanjima i vještinama ključni elementi individualne promjene, koja onda doprinosi novom osobnom i organizacijskom uspjehu i razvoju.

Ivica Voloder
Obrazovanje

Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na poslijediplomskom studiju Organizacija i management. Doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu informacijske i komunikacijske znanosti.

Viši predavač u znanstvenom polju društvenih znanosti.

 

Poslovno iskustvo

Stručnjak s više od 20 godina iskustva na različitim rukovoditeljskim i edukacijskim poslovima u području menadžmenta i financija.

Poslovno iskustvo započeo je radeći kao poslovni savjetnik za korporativni menadžment u tvrtki CM – EXPERT i u tvrtki LM Info, nakon kojih prelazi u Hrvatski telekom na radno mjesto u Senior Project Manager – Advisor na kojemu je radio više od 4 godine te stjecao međunarodno menadžersko iskustvo.

2011. godine dolazi na mjesto ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu koji je vodio jedan četverogodišnji mandat.
Kao viši predavač u RRIF Visokoj školi za financijski menadžment započeo je raditi prije više od 13 godina, a trenutno je u toj školi prodekan za nastavu i nositelj dva kolegija, Uvod u ekonomiju i Poduzetništvo, Korporativno upravljanje i Korporativno planiranje.

Napisao je preko stotinjak stručnih i znanstvenih radova, a prije godinu dana objavio je i knjigu Korporativno upravljanje za 21. stoljeće.

Poslovni treneri i savjetnici – ICPE KLASTER