ICPE KLASTER okuplja dokazane i iskusne domaće i inozemne eksperte, poslovne trenere i poslovne savjetnike iz različitih područja poslovanja, koji uobičajeno djeluju kao  samostalni, nezavisni stručnjaci, konzultanti i poslovni treneri. Kroz takav pristup u mogućnosti smo na najbolji način odabrati, obuhvatiti i kombinirati potrebne kompetencije, kako bi projekti u području uređenja poslovnih organizacija i edukacije osoblja mogli biti što kvalitetnije i cjelovitije realizirani.

Marin Aničić

Marin Aničić

Obrazovanje

Magistar znanosti, polje ekonomija. Profesor psihologije. Studij psihologije i PDS Organizacija i management završio je u Zagrebu. Nositelj Six Sigma Green Belt. Nositelj certifikata Lead auditor ISO 9001.   Završio IMMSP – International Marketing Management Study Program – New York. Sudionik na više od 50 međunarodnih poslovnih konferencija i seminara. Predavač u znanstvenom polju društvenih znanosti

Poslovno iskustvo

 Stručnjak s više od deset godina iskustva na području poslovne edukacije.  U početku karijere tri godine radio je kao časnik i psiholog u vojnoj policiji /MORH. Potom je radio kao stručnjak u poslovnoj praksi  u svim područjima  upravljanja ljudskih resursa (selekcija, radni odnosi, organizacija, nagrađivanje, edukacija). S pozicije psihologa  u «Institutu zrakoplovne medicine», gdje je obavljao  poslove selekcije i edukacije vojnih i civilnih pilota, krajem 2000. dolazi na poziciju direktora ljudskih resursa u tvrtku Getro. Tijekom rada u Getro-u sudjeluje u otvaranju 11 novih prodajnih centara te pokreće   projekt  reorganizacije poslovanja,  Sektora prodaje  pri čemu surađuje s EBRD i TAM programom. Po odlasku iz Getro-a 2004. radi kao  poslovni savjetnik nekih od najuspješnijih   hrvatskih  kompanija (M san grupa, King ICT)  te organizira i vodi brojne «in house» poslovne seminare i treninge   kao i seminare otvorenog tipa. Krajem 2005. osnivač je i direktor Internacionalnog centra za profesionalnu edukaciju te organizira poslovne konferencije s vodećim svjetskim stručnjacima. Organizator je Adris Business foruma 2007. s Jackom Welchom, Adria Business Foruma s Tomom Petersom 2008. BSC Foruma s Robertom Kaplanom 2006., TM Foruma s Nicholasom Negroponteom 2008, Start Up Croatia konferencije s Oliver Rothschildom 2014.  i mnogih drugih obrazovnih programa. Do sada je na njegovim seminarima iz područja poslovne komunikacije, upravljanja odnosima s klijentima,  menadžmenta i osobne učinkovitosti  sudjelovalo više od 5000 polaznika kompanija iz Hrvatske i BiH. Neke od poslovnih organizacija za koje je uspješno izveo “in house” radionice i / ili izvršio konzultantske usluge su: Atlantic Trade, Ataco, IBM,  Pliva, Merck, Europska komisija, Grad Zagreb, Croatia osiguranje, Croatia Airlines, Croatia banka, Colas – Ceste Varaždin,  M san grupa, King ICT, PIS, Trast, Jadranka grupa, Amadeus, Zagreb Montaža, OTP banka, RRIF, Tisak, Merkur osiguranje, HT Eronet, Elektroprivreda Herceg Bosna, Hrvatska komora dentalne medicine, Basler osiguranje, RRIF, Sonik, Djelo, Ultra gros, Integra grupa, Laser line, AS grupa, Erste grupa, Jadranka grupa  itd. Ocjene kvalitete od strane polaznika putem anonimnih anketa koje postiže obično su od 4,5 do  5. Gostujući je predavač u ZŠEM – Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta te profesor na Edward Bernays – Prvoj visokoj školi za komunikacijski menadžment, nositelj kolegija Umijeće vođenja (Leadership).

Tihomir Bronić

Tihomir Bronić

Obrazovanje

Diplomirani ekonomist, Certificirani P&G trener za jugoistočnu Europu, za treninge: pregovaračke vještine, komunikacijske vještine te treniranje trenera («train the trainer»)

 Poslovno iskustvo

Predavao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Category za poslijediplomski studij i redoviti studij marketinga. Nakon višegodišnjeg  iskustva u prodaji i trade marketingu  u velikim međunarodnim kompanijama Procter & Gamble (1996-2005),  Nestle Adriatic (2005 -2006)  i Philip Morris (2006 – 2007) radi kao poslovni savjetnik i poslovni trener u Solers centar (2007 – 2014) s ciljem širenja znanja te stjecanja novih kontakata i iskustva, ali i boljeg balansa obiteljskog života i karijere.  Kao trade direktor radi u Styria Medien AG/24 sata, potom kao Sales Excellent Manager radi u Danfoss (2017 – 2018). Tijekom rada u multinacionalim kompanijama veliko iskustvo stekao je te bio posebno uspješan u: vođenju prodajnih i pregovaračkih timova, upravljanju i definiranje prodajnih procesa, kreiranju prodajne (komercijalne) politike, zapošljavanju prodajnog kadra te formiranju prodajnih timova, motivaciji i kreiranju pozitivne radne atmosfere među odjelima te treniranju.

U P&G dva puta nagrađivan za postignuća u prodaji. Jedna od nagrada je za «the best sales manager» za regiju CEEMEA 2003, – centralna i istočna Europa, Azija i Afrika), za postignuća u reaktiviranju prodaje tradicionalnim i neovisnim kupcima, koji su u godini dana porasli u udjelu u prodaji sa 11% na 25%, uz sveukupni porast prometa u zemlji.

Josip Muller

Josip Muller

Obrazovanje

Doktor znanosti, polje ekonomija. Inženjer elektrotehnike.

 Poslovno iskustvo

Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu na temu primjene teorije igara na digitalnim automatima.  Diplomirao je na jednosemestralnom studijskom program “Diploma Study in Management (DSM)” pri Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Magistrirao je na poslijediplomskom studiju «Organizacija i management» Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na temu elektroničkog poslovanja. Doktorirao je 2005. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na tematici upravljanja odnosom s klijentima.

Svoje bogato iskustvo u FMCG industriji stjecao je kao menadžer u vodećim multinacionalnim  kompanijama koje posluju u Hrvatskoj: Coca Cola, Procter & Gamble, Johnson & Johnson gdje je stekao višegodišnje iskustvo na poziciji  Regionalni Business Development Manager za diviziju proizvoda široke potrošnje i lijekova bez recepta.

Suosnivač je Internacionalnog centra za profesionalnu edukaciju koji tijekom 2006. i 2008. godine organizira najuspješnije poslovne konferencije u Hrvatskoj među kojima Adris Business Forum s Jackom Welchom, BCG forum s Robertom Kaplanom i Adria forum s Tomom Petersom.

Josip je koautor knjige “Category Management: Efikasan odgovor na potrebe kupaca u maloprodaji” (2007, autori: Josip Muller, Jerry Singh) – prve hrvatske knjige o Category Managementu. Koautor je knjige «Upravljanje odnosom s klijentima: Primjenom CRM poslovne strategije do povećanja konkurentnosti», (2006, autori: Velimir Srića, Josip Muller) – prve hrvatske knjiga o CRM-u.

Od 2012. – 2018. godine bio je voditelj kolegija “Upravljanje odnosom s klijentima (CRM)” na visokoj školi tržišnih komunikacija Agora.

Ivica Voloder

Ivica Voloder

Obrazovanje

Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva  u Zagrebu. Magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na poslijediplomskom studiju Organizacija i management. Doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu informacijske i komunikacijske znanosti.

Viši predavač u znanstvenom polju društvenih znanosti.

Poslovno iskustvo

Stručnjak s više od 20 godina iskustva na različitim rukovoditeljskim i edukacijskim poslovima u području menadžmenta i financija.

Poslovno iskustvo započeo je radeći kao poslovni savjetnik za korporativni menadžment u tvrtki CM – EXPERT i u tvrtki LM Info, nakon kojih prelazi u Hrvatski telekom na radno mjesto u Senior Project Manager – Advisor na kojemu je radio više od 4 godine te stjecao međunarodno menadžersko iskustvo.

  1. godine dolazi na mjesto ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu koji je vodio jedan četverogodišnji mandat.

Kao viši predavač u RRIF Visokoj školi za financijski menadžment započeo je raditi prije više od 13 godina, a trenutno je u toj školi prodekan za nastavu i nositelj dva kolegija, Uvod u ekonomiju i Poduzetništvo, Korporativno upravljanje i Korporativno planiranje.

Napisao je preko stotinjak stručnih i znanstvenih radova, a prije godinu dana objavio je i knjigu Korporativno upravljanje za 21. stoljeće.

 

Danijel Črnčec

Danijel Črnčec

Obrazovanje

Matematičar, nositelj niza industrijskih certifikata od 1999. godine za različita područja upravljanja projektima te ostalih srodnih znanja. Specijalist za upravljanje projektima (tradicionalne i agilne metodologije), upravljanje poslovnim procesima te postavljanje i uvođenje standarda u organizacije.

Poslovno iskustvo

Voditelj projekata sa širokim iskustvom; od multinacionalnih višegodišnjih projekata na područjima telekomunikacija, financija, brodogradnje, energetike te retaila. Korisnici su mu velike svjetske i međunarodne tvrtke.

Nakon višegodišnjeg rada u regionalnim tvrtkama na vodećim pozicijama (CEO, CTO) gdje je posao obuhvaćao usku suradnju s tvrtkama poput Hewlett-Packard, Microsoft, Konica Minolta, Open Text i drugima započinje rad u japanskoj multinacionalnoj kompaniji gdje provodi promjene na euro-cluster nivou u segmentu načina vođenja projekata, širenje portfelja i srodno što rezultira izuzetnim širenjem poslovanja koje tvrtka do tada nije imala na području koje je do tog trenutka bilo potpuno strano.

Donosi odluku o tome da karijeru potpuno posveti radu na projektnim i procesnim metodologijama te 2015. osniva vlastitu tvrtku koja djeluje u cijeloj regiji, bavi se primarno projektnim i procesnim savjetovanjem i edukacijom.

Održava veliki broj specijalističkih treninga te je angažiran od većeg broja poslovnih škola kao redoviti ili povremeni predavač.

Osim redovitog podučavanja redovito i nadopunjuje znanje pohađanjem različitih treninga vezanih za tematiku projektnog upravljanja i srodnih vještina.