Dana 22. studenog 2018. u suradnji s RRIF plus organizirali smo seminar Rukovoditeljske vještine za vođenje ureda, odjela, timova u području  računovodstva, revizije i financija. 

Ovaj dinamični i interaktivni seminar  koji je obilovao nizom praktičnih savjeta i primjera iz stvarnih poslovnih situacija bio je namijenjen poboljšanju efikasnost vođenja i izvršavanja poslova, organiziranosti, upravljanje radnim procesima, komunikacijskih vještina i timskog rada.

Seminar je namijenjen rukovoditeljima u području računovodstva, revizije i financija, kao i vlasnicima računovodstvenih servisa, onima koji se pripremaju za uloge rukovoditelja i svim ostalima koji žele unaprijediti svoje rukovoditeljske vještine.

U  programu su kombinirani elementi danas najuspješnijih škola suvremenog menadžmenta, psihologije i komunikacijskih znanosti, a izvode ga osobe s dugogodišnjim iskustvom u izvođenju poslovnih treninga.

Sadržaj seminara činilo je sedam glavnih rubrika:

  1. Ključne kompetencije i fatalne pogreške u rukovođenju
  2. Stilovi rukovođenja, prilagodba stila pojedinim tipovima zaposlenika
  3. Efikasno upravljanje radnim procesima, kontrola izvršenja zadataka
  4. Umijeće uvjeravanja
  5. Prezentiranje zadataka, korektivno djelovanje, pružanje feedback-a
  6. Otklanjanje disfunkcija u timskom radu i kako poboljšati rad tima, rješavanje problema
  7. Uredske vježbe s fizioterapeutom za podizanje pozitivne energije rukovoditelja

Voditelji seminara bili su:

Marin Aničić, profesor psihologije. i magistar menadžmenta s višegodišnjim iskustvom  poslovnog savjetnika i poslovnog trenera, profesor, voditelj kolegija Leadership – Umijeće vođenja na Prvoj visokoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays.

Tonči Šitić, viši fizioterapeut, instruktor postizometričke relaksacije, praktičar manualne terapije, trener na području relaksacije od stresa,  autor «Medicinska gimnastika u 23 koraka».

Polaznici su seminar ocijenili prosječnom ocjenom 4,51.

 

Adris Business Forum, najveći poslovni forum u regiji održan je 17. svibnja 2007. godine u koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu pred više od 1800 gospodarstvenika iz Hrvatske i regije.

Adris Business Forum, najveći poslovni forum u regiji održan je 17. svibnja  2007. godine u koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu pred više od 1800 gospodarstvenika iz Hrvatske i regije.

Središnji gost Foruma bio je legendarni Jack Welch, najuspješniji i najkontraverzniji menadžer 20. stoljeća.

Uz Jacka Welcha, izlaganje na Forumu čija je središnja tema “Liderstvo i inovativne strategije” održali su  i Ron Adner, vodeći svjetski stručnjak za poslovnu strategiju i inovacije, poznati svjetski konzultant Fritz Kroeger te dr. Velimir Srića s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Otvarajući Forum, prof. dr. sc. Velimir Srića izjavio je: “Adris Business Forum zasigurno je najveći poslovni forum u ovom dijelu Europe i dat će nam priliku za susretanje jednog od najvećih menadžera današnjice, Jacka Welcha. Nadam se da ćemo svime danas izrečenim postaviti temelje za daljnji gospodarski razvoj Hrvatske.“

U sklopu samog Foruma organiziran je poseban okrugli stol na kojem su o perspektivi i smjeru razvoja gospodarstva Hrvatske te zemalja regije raspravljali čelnici najvećih regionalnih kompanija: Igor Bavčar (Istrabenz, Slovenija), Dubravko Grgić (koncern Agram), Gordana Kovačević (Ericsson Nikola Tesla), Darko Marinac (Podravka), Predrag Mihajlović (Komercijalna banka d.d., Srbija), Mujo Selimović (MIMS, Bosna i Hercegovina).

Zbog broja prijavljenih sudionika Adris Business Forum najveći je ovogodišnji skup poslovne elite u ovom dijelu Europe i jedinstveno mjesto  za usvajanje novih managerskih znanja i vještina te je zasigurno bio jedno je od najprestižnijih managerskih okupljanja u regiji. Zahvaljujući pokrovitelju Foruma – Adris grupi d.d. priliku za sudjelovanje u radu Foruma dobilo je i 200 najboljih studenta ekonomskih fakulteta i poslovnih škola diljem Hrvatske za koje su osigurane besplatne ulaznice.

 

 

U programu su kombinirani elementi danas najuspješnijih škola suvremene psihologije i komunikacijskih znanosti.

 

Karrass Effective Negotiation ® Masterclass u Zagrebu!Iskoristite i Vi ovu jedinstvenu priliku i unaprijedite svoje pregovaračke vještine od strane najpriznatije svjetske škole pregovanja (www.karrass.com)!

Suvremeno društvo 21. stoljeća zahtijeva snalažljivo i kvalitetno upravljanje odgojno obrazovnim ustanovama u čemu menadžerske, komunikacijske i poslovne vještine ravnatelja imaju ključnu važnost.

Ovu uslugu izvršili smo u desetak kompanija u Hrvatskoj. Usluga obuhvaća slijedeće aktivnosti
• Snimanje stanja razine i kvalitete rukovođenja
• Primjena upitnika 360, sociometrijske i drugih metoda
• Psihologijska obrada ključnih zaposlenika po odabiru uprave
• Izrada individualnih profila ključnih zaposlenika kompetencija
• Feedback, savjetovanje i edukacija ključnih zaposlenika i uprave

 

Glavni govornik foruma bio je jedan od najpoznatijih svjetskih stručnjaka za menadžment i poslovnu izvrsnost, Amerikanac Tom Peters.

Glavni govornik foruma bio je jedan od najpoznatijih svjetskih stručnjaka za menadžment i poslovnu izvrsnost, Amerikanac Tom Peters.

Tema foruma bila je je Vodstvo i poslovna izvrsnost (Leadership & Business Excellence), što su ujedno područja u kojima je Peters ostavio najdublji trag u svom bavljenju menadžmentom.

Tako se njegova knjiga ‘U potrazi za izvrsnošću (In Search of Excellence) smatra jednom od najutjecajnijih ikad napisanih knjiga o menadžmentu. U njoj je na temelju studije 43 uzorne američke kompanije iz raznih industrija iznio osam osnovnih načela menadžmenta koje prema njegovom mišljenju čine te kompanije uspješnima.

Izlaganje tih osam načela činili su okosnicu Petersova obraćanja pripadnicima poslovne elite iz Hrvatske i regije, koji su uz studente ekonomije i poslovnih škola, sveučilišne profesore, novinare i druge zainteresirane, činili publiku od 1000  koji su ga došli slušati.

Osam načela uspješnosti tvrtaka koje Peters naziva bezvremenskim su spremnost zaakciju i promjene, pribiližavanje potrebama kupaca, poticanje inovativnosti i kreativnosti zaposlenih te ponašanje prema zaposlenima s poštovanjem i dostojanstvom.

Za uspjeh je, prema Petersovom mišljenju, potrebno još održavati prepoznatljivu organizacijsku kulturu, raditi ono u čemu je kompanija bolja od drugih, imatijednostavnu oragnizacijsku strukturu, centralizirati stratešku i financijsku kontrolu, a decentralizirati autoritet.

Nakon predavanja o poslovnoj izvrsnosti održan  je okrugli stol o izvrsnosti u jugoistočnoj Europi, a navečer i domjenak za 30 najuglednijih hrvatskih menadžera. (H)