Title Image

START UP CROATIA (Oliver Rothschild)

START UP CROATIA (Oliver Rothschild)

Dana 22. svibnja 2014. u Hypo Centru u Zagrebu je održana konferencija Startup Croatia koju su otvorili Predsjednik Josipović i gradonačelnik Bandić.

Dana 22. svibnja 2014. u Hypo Centru u Zagrebu je održana konferencija Startup Croatia koju su otvorili Predsjednik Josipović i gradonačelnik Bandić. Gostujući predavači iz USA, Velike Britanije, Nizozemske, Rusije i Estonije pokazali su kako unaprijediti poslovne procese i povećati učinkovitost koristeći moderne tehnologije i trendove. Mnogi od njih podijelili su vlastite životne i poslovne priče o poduzetničkom i start up iskustvu. Jedan od moderatora konferencije bio je prof.dr. Velimir Srića. On je vodio i okrugli stol na kojem su sudjelovali Oliver Rothschild, Saul Singer, Mladen Pejković iz Vipneta i Ivan Vidaković iz Microsofta Hrvatska te posebni razgovor s jednim od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika, gospodinom Brankom Roglićem.

Na konferenciji se govorilo o razvoju gospodarstva uz pomoć inovacija i iniciranja visokotehnoloških Start Up-a, a preko 600 polaznika imalo je prigodu naučiti kako unaprijediti poslovanje od ponajboljih svjetskih stručnjaka iz svijeta, inovacija i investicija, poslovnog anđela i konzultanta Olivera Rothschilda i Saula Singera, autora knjige “Start up Nation”.

U sklopu konferencije organiziran je Start Up Pitch natječaj za izbor najboljeg hrvatskog startupa (najperspektivnijeg poduzetničkog projekta s globalnim potencijalom širenja). Pobjednički projekt “Teddy the Guardian” , odabrao je žiri kojim je predsjedao g. Rothschild. Velimir nije bio u žiriju, ali se razveselio kad je vidio da je između 50 prijavljenih pobijedio projekt njegovih studentica s BDiB studija na engleskom jeziku.

START UP CROATIA (Oliver Rothschild)